Bezbednost i sigurnost

Transit može preći velike udaljenosti svake godine čuvajući putnike i tovar bezbednim i sigurnim sve vreme.

 • Enterijer

  Sigurnosni alarmi

  Možete mirno spavati bez obzira gde ste parkirali. Vaš Transit je opremljen:

  • Passive Anti-Theft Sistem (PATS) onemogućava startovanje motora kada ključ nije u bravi. Motor možete zaverglati samo prilikom korišćenja jedinstveno iskodiranog ključa.
  • Dodali smo i čeličnu zaštitu mehanizma za zaključavanje tako da mogu izdržati udare macola.
  • Jedinstveni "lock-in-latch" sistem eliminiše kablove i osovine izmežu brave i cilindra
  • Centralno ili duplo zaključavanje, otvaranje poklopca motora uz pomoć ključai poklopac otvora za sipanje goriva na zaključavanje odvraća potencijalne provalnike
  • Zaštićeni rezervni točak
  • Vidljivi broj šasije
  Sledeća stvar koja odvraća provalnike je alarm sistem sa skenerima unutrašnjosti i nezavisnom baterijom kao rezervnim naponom. Ovaj alarm takođe nadgleda i priključak za prikolicu, kako bi zaštitio Vaš tovar. Sve ovo ide u prilog smanjenja rate Vašeg osiguranja.

  Bezbednost putnika

  Transit ima visok nivo sposobnosti da svojom karoserijom absorbuje energiju sudara i sprovede je dalje od putnika. Takođe smo učvrstili postolje i nosače prednjeg sedišta kako bi poboljšali bezbednost putnike.
  U momentu sudara drugi nivo bezbednosti se aktivira. Transit ima vozačev vazdušni jastuk kao standardnu opremu i suvozačev vazdušni jastuk i bočne zavesice kao opcionu opremu koji zajedničkim snagama štite Vaš dragoceni tovar.

   

   

 • Spoljašnost

  Bezbednost u vožnji

  Rad je sam posebi težak zato smo dizajnirali Tournea da bude lak za upravljanje i vožnju.
  Prednji i zadnji točkovi sa disk kočnicama, ABS i EBD sistemom, koji zajedničkom kombinacijom usklađuju kočionu silu između prednjih i zadnjih točkova. Ovo sprečava zadnje točkove da se zaglave posebno kada je vozilo prazno.
  Upravljanje vozilom je olakšano i ugradnjom ESP sistema, prvi u auto industriji (nije opcija na benzinskim motorima i AWD modelima). Ovaj sistem automatski usklađuje snagu motora i silu kočenja da bi se izbeglo bežanje vozila sa pravca. Transit je takođe opremljen sa veoma korisnim sistemom zvanim "Brake Traction Control System (BTCS)" koji pomaže kontrolisanju proklizavanja točkova prilikom kretanja vozila.

  Tempomat

  Kontrolisan sa dva prekidača ugrađenim na ergonomskom četvorokrakom, presvučenom kožom, upravljaču tempomat čini dugačke vožnje znatno podnošljivijima (dodatna oprema).

  Pogon na sva četiri točka

  Ovaj sistem daje vozaču dodatnu sigurnost kada mu je najpotebnija kao na klizavim površinama na ili van puta. Naš jedinstveni i inovativni AWD sistem usmerava vučnu silu na prednje točkove kada se izgubi trenje sa podlogom. Ovo dodatno trenje poboljšava odlične performanse vozila na putu. (opciona oprema)

   

Bookmark & Share