Sledite nove trendove

Fiesta je živi primer svega što je inspirativno u  dizajnu danas. Ako ste se ikada divili prizemljenoj arhitekturi, bili uzbuđeni visokom modom, ili ste bili dirnuti umetnošću - onda će ovaj auto u Vama izazvati snažan osećaj već viđenog. Ikone današnjeg dizajna uticale su na svaku liniju i detalj, od Fiestinog oblika, dinamične spoljašnjosti, do sofisticirane unutrašnjosti. I tehnologija u kabini je inovativna, kao najnaprednija elektronika danas. 

 

Budući da je ovo pregled vozila Ford Fiesta, neki delovi opreme koji se spominju mogu biti standardni na svim verzijama, dok su drugi opcionalni, ili su dostupni samo na određenim verzijama. Molimo Vas da dobro pregledate specifikacije za upoznavanje sa svim detaljima, ili da se za potrebne informacije obratite svom prodavcu Ford vozila.

 • Glavne osobine

  Izgled karoserije

  Ideja vodilja Ford kinetičkog dizajna je energija u pokretu, a Fiesta  predstavlja samu srž te ideje.

  Unutrašnji izgled

  Sedite za volan i Vaše će oči odmah odlutati do kontrolne table, čije Vam komande same dolaze pod ruku.

  FordKeyFree sistem (opcionalno)

  Nema više uzaludnog traganja za ključevima, Fiesta će se otvoriti blagim pritiskom na dugme na vratima ili povlačenjem ručke za otvaranje vrata.

  Dugme za start motora bez ključa (opcionalno)

  Upaliti auto je lagano: pritiskom na pedalu kvačila i jednostavnim pritiskom na dugme.

  Pomoć pri parkiranju (opcionalno)

  Fiesta će Vam pomoći da ukližete bez imalo truda i na najuže parking mesto.

  Bluetooth® sa glasovnim komandama

  Zašto koristiti ruke kako biste pristupili informacijama i zabavi? Samo razgovarajte sa svojom Fiestom.

  Vetrobransko staklo sa grejanjem - za brže odmrzavanje

  Pritisnite dugme levo od volana i svetla će ostati upaljena nekoliko sekundi da Vam osvetle put do vrata. Privlačano, inteligentano i brižano - kako možete odoleti?

  Senzori za kišu u sistemu za brisanje stakla i automatska aktivacija farova (opcionalno)

  FFiesta će voditi računa o dnevnim funkcijama, Vi se samo zavalite i uživajte u vožnji.

  Odgođeno/usporeno gašenje prednjih svetala

  Our enthusiastic support of motorsport is primarily focused on the gruelling FIA World Rally Championship (WRC).

  Retrovizori na sklapanje sa ugrađenim pokazivačima pravca

  Ovi retrovizori sa elektro komandama se sklapaju prema unutra, kako bi se izbegle eventualne nezgode dok ste na parkingu. A stilski ugrađeni indikatori obaveštavaju ostale na promenu smera vožnje.

  Lagano dosipanje goriva

  Ne želite da nešto pokvarite, sipajući pogrešno gorivo u Vašu Fiestu. Zato njen genijalni sistem fuel flap "odbija" nekompatibilne "pištolje" za utakanje goriva.

  Povezivanje Modula (opcionalno kao deo paketa)

  Uključite svoj MP3 ili iPOD i možete im pristupiti preko komandi na upravljaču.

   

  *Bluetooth znak i logo vlasništvo su Bluetooth SIG, Inc. Njihovo svako korišćenje, od strane Ford Motor Kompanije i združenih firmi, licencirano je. Ostali zaštitni znakovi i imena su pod zaštitom njihovih vlasnika.

 • Dizajn

  Izgled karoserije

  Velika, trapezoidna rešetka hladnjaka je ono što privuče Vaš pogled i vodi ga ka Fiestinim "atletskim ramenima". Podignuta linija poklopca motora i naglašeni lukovi točkova, samo pojačavaju taj utisak "mišićavosti", dok glatki, dugački farovi okruženi detaljima od hroma kreiraju akcenat nalik na sofisticirani nakit. Fiestin bok se izdiže prema visokim zadnjim stop svetlima, održavajući izgled kupe. Ovaj automobil stvarno odražava Fordov kinetički dizajn u njegovoj najčistijoj formi.

  Unutrašnji izgled

  Futuristička, a udobna Fiesta, dočekuje Vas i pozdravlja sa toplom ambijentalnom rasvetom, dok tabla s instrumentima obavija i Vas i suvozača. Unutrašnje tkanine i boje, čak i na vratima, savršeno koordiniraju i zasigurno se mogu porediti sa dizajnerskim modnim brendovima. Na svakom skretanju, hrom blješti i hvata svaki Vaš pogled. Ako ste poklonik brendirane elektronike, videćete da je inovativna tehnologija u automobilu napredna, koliko i ergonomska.

   

   

 • Briga o okolini

  Predanost budućnosti

  Kao što dizajniramo automobile da izgledaju prekrasno, tako i kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše motore, da bi bili manje štetni po okolinu. Na primer, naš 1,4-litarski TDCi Duratorq Ddzel motor proizvodi samo 110 g/km ugljen-dioksida (CO2) i svrstava se u klasu motora koji će Vam uštedeti novac.

  Među ostalim merama koje preduzimamo na očuvanju životne sredine je, recimo, i korišćenje recikliranih "farmerica" (teksasa) i oštećenih presvlaka, kako bismo napravili sve za zvučnu izolaciju na našim vozilima.

   

   

Bookmark & Share