Performanse

Za dopunu Fiestinog snažnog atletskog izgleda postoji čitav niz živahnih, po iskorišćenju goriva efikasnih motora, što znači da možete da odaberete savršenu ravnotežu ekomomičnosti, snage i niske emisiije izduvnih gasova.

 • Motori i menjači

  Snaga i upravljanje

  Bilo da primarno obraćate pažnju na potrošnju, performanse, nisku emisiju ugljen dioksida (CO2) - ili svo troje - Fiesta dolazi sa širokim izborom motora.

  Dizel

  1.4-litarski  Duratorq motor je redizajniran kako bi Vam pružio bolji odziv na pritisak pedale "gasa", ekonomičnost i manju emisiju CO2.

  Benzin

  Ako izaberete benzin, imamo seriju pogonskih agregata od legura lakih metala, koji kreću sa 1.25-litarskim Duratecom a završavaju sa top verzijom 1.6 Ti-VCT, vrhunskim motorom čiji sistem Ti-VCT povećava snagu do moćnih 120 KS. Uz želejni motor možete izabrati između ručnog i automatskog menjača.

   

 • Karakteristike u vožnji

  Karakteristike u vožnji

  Fiesta je oduvek pružala divan odaziv na pedalu "gasa". Sadašnja kruća struktura i poboljšana aerodinamičnst omogućavaju Vam da uživate u savršenoj kombinaciji sportskog i dinamičnog upravljanja sa još sofisticiranijim iskustvom u vožnji. Bilo da klizite kroz prometne ulice, ili jurite krivudavim putevima, "stopićete" se sa Vašim automobilom, jer Vam Fiesta daje potrebne povratne informacije o putu, bez obzira na uslove vožnje.

   

 • Tehnologija

  EPAS

  Da bi se ostvario dodir s lakoćom u dizajnu, EPAS sistem nudi lakše menevrisanje upravljačem kad parkirate ili manverišete pri nižim brzinama. Ovaj napredni sistem Vam takođe omogućava da imate osećaj "čvršćeg" upravljača i bolju kotrolu ukoliko se krećete većim brzinama. Za razliku od ostalih konvencionalnih sistema za servo asistenciju u upravljačkom mehanizmu, koji stalno rade i troše energiju i gorivo, naš EPAS radi samo kada je potrebno štedeći gorivo i naravno, Vaš džep.

  Pomoć pri parkiranju (opcionalno)

  Opcionalni prednji i zadnji senzori čine parkiranje i manevrisanje lakšim i sigurnijim. Zvučni signali Vam pomažu da odreditei razdaljinu između Vašeg vozila i bilo kakve prepreke iza Vas. Kada nađete prostor, možete pokazati bilo kome kako brzo i pouzdano parkirate.

  Sprečavanje gašenja

  Ako vozite po gradu, pa ste stalno u stani-kreni saobraćaju, onda je Anti-stall tehnologija za Vas od neprocenjive vrednosti. Ova tehnologija predviđa kada ćete krenuti i povećava raspoloživu snagu. S obzirom na silne poglede koje ćete privlačiti dok vozite Fiestu, ovo je praktičan dodatak, koji će sprečiti neugodne situacije u gustom saobraćaju.

  Tempomat (opcionalno)

  Korišćenjem opciono ugrađenih komandi na upravljaču, možete odabrati željenu brzinu i onda je povećavati ili smanjivati koristeći ručnu kontrolu. Ovaj dodatak obećava opuštenije putovanje, pogotovo kada ste suočeni sa vožnjom na duže staze.

  Program elektronske kontrole stabilnosti (opcional)

  Ovaj pametni sistem ima senzore koji nadgledaju točkove na putu i upravljač. Ukoliko dođe do problema sa upravljanjem ili kočenjem, ESP (Eletronic Stability Programme) automatski primenjuje potrebnu silu i prilagođava kočenje na svakom točku zasebno. Sve to smanjuje zaustavni put u iznenadnim slučajevima.

  Sistem sprečavanja blokade točkova pri kočenju (ABS)

  Postavljen kao standard na sve verzije, ABS sprečava kočnice da blokiraju točkove. Pomaže da se izbegne proklizavanje ako morate da kočite kako biste skrenuli, ili u slučaju nužde. Za dodatnu stabilnost pri kočenju sistem ima i elektronsku raspodelu kočione sile (EBD - Electronic Brake-Force Distribution).

  Pomoć pri naglom kočenju (EBA)

  EBA obezbeđuje svu potrebnu kočionu silu kad Vam je ona zaista potrebna, pomažući da se smanji zaustavni put u iznenadnim slučajevima. Ukoliko morate naglo da zakočite, svetlosni signali (sva četiri pokazivača pravca) se pale automatski, kako bi upozorili ostale vozače.

   

Bookmark & Share