Sigurnost i zaštita

Fiestina robustna karoserija napravljena je od posebno ojačanog čelika i specijalno oblikovanih panel ploča.To automobil čini lakšim i čvrščim nego ikada pre i obezbeđuje maksimalnu zaštitu za Vas i Vaše putnike.

 • Unutrašnjost

  Inteligentni sistem zaštite (IPS)

  IPS je serija pametnih zaštitnih mera koje funkcionišu zajedno kako bi isporučile neverovatan nivo bezbednosti za putnike. Kruta putnička sigurnosna ćelija ima gužvajuće zone za apsorpciju udara, na prednjem i na zadnjem delu, kako bi se smanjio efekat udara. Za Vas smo ugradili i dodatne vazdušne jastuke da bi se minimizovale povrede. Uz to, unapredili smo sedišta i tehnologiju sigurnosnih pojaseva da vozač i putnici ostanu čvrsto na svojim mestima.

  Vazdušni jastuci

  Trebalo bi da se osećate sigurnije kada znate da, uz vozačev i suvozačev, Fiesta ima i vazdušne jastuke sa obeju bočnih strana za zaštitu od povreda glave i prsnog koša. Možete odabrati i opcionalne vazdušne zavese za zaštitu grudnog koša. Čak smo dodali i vazdušni jastuk u visini kolena za vozača, kao deo standardne opreme.

  Sedišta i tehnologija sigurnosnih pojaseva

  Svako sedište je opremljeno sa posebnom "rampom", koja sprečava da kliznete ispod sigurnosnog pojasa, u slučaju udara. Ostale sigurnosne tehnologije na Fiestinim sedištima uključuju: prednja sedišta optmizovana da spreče povredu glave pri naglom pokretu, sigurnosne pojaseve u tri tačke i Beltminder - sigurnosni sistem koji podseća da li su svi na prednjim sedištima vezani.

  ISOFIX dodaci za dečija sedišta

  Sigurnost dece tokom vožnje je od najveće važnosti. Dostupna kao dodatna oprema, specijalno napravljena Britax Römer dečija sedišta mogu se osigurati sa ISOFIX sistemom, koji smo postavili sa spoljnih strana na zadnjem sedištu. Slična verzija za decu do 18 meseca je takođe dostupna (kao dodatna oprema).

   

 • Spoljni izgled

  Pomoć pri parkiranju( opcionalno)

  Opcionalni prednji i zadnji senzori čine parkiranje i manevrisanje lakšim i sigurnijim. Zvučni signali Vam pomažu da odreditei razdaljinu između Vašeg vozila i bilo kakve prepreke iza Vas. Kada nađete prostor, možete pokazati bilo kome kako brzo i pouzdano parkirate.

  Senzori u sistemu za brisanje vetrobranskog stakla i automatska aktivacija farova (opcionalno)

  Opcioni senzori za kišu u sistemu za brisanje vetrobranskog stakla nude šest nivoa osetljivosti. Automatski kreću u akciju pri pojavi prvih kišnih kapi i povećavaju brzinu brisača bez obzira na vašu procenu. Osim dodatne pogodnosti, to znači da nema razmišljanja o još jednoj važnoj operaciji.

  Ova opcija takoše dolazi sa novom svetlosnom tehnologijom, a napravljena je kako bi Vam noćna vožnja bila lakša, sigurnija i udobnija. Farovi se automatski uključuju kada senzori detektuju manjak svetlosti. Zato kada idete u susret sumraku ili noći ili ako ulazite u tunel, možete nastaviti da uživte u vožnji, jer će se pametna Fiesta sama pobrinuti za ove dnevne funkcije.

  Odgođeno/usporeno gašenje prednjih svetala

  Ova funkcija je standard za sve Fiesta verzije. Kad dođete kući nakon prijatno provedene večeri, pritisnite komandu na levoj strani upravljača i prednja svetla će ostati još nakratko upaljena, osvetljavajući Vam put do vrata. Dakle, sada se neće desiti da pocepate pantalone ako zapnete o nešto, ili da ugazite u blato.

   

 • Bezbednost

  Bezbednost

  Sa automobilom akrativnim i zabavnim za vožnju, želite da znate da ste sigurni, kud god da je parkiran. Zato smo ugradili toliko sigurnosne opreme. Prva linija odbrane je perimetrijski alarm (standard na Titanium verziji i opcionalan na verzijama Style i Zetec-S). Zatim su tu sigurnosne brave: sve visoke bezbednosti, teško lomive i sa ojačanim nosačima. Kao dodatna mera opreza tu je i naš patentirani pasivni imobilizator krađe (PATS - Passive Anti-Theft System), što znači da će samo Vaš ključ sa jedinstvenim sigurnosnim kodom moći da "upali" motor.

   

Bookmark & Share