Tehničke poslastice

Kuga pršti od savremenih tehnologija i od mogućnosti koje su napravljene tako da putovanje u prostranoj, udobnoj unutrašnjost bude zaista ugodno.

 • Sigurnost i bezbednost

  Pet zveudica na Euro NCAP testovima

  Kuga ima sposobnost da se izbori na svim terenima i u svim uslovima. Još važnije, ima tehnologiju i mogućnosti da napravi to sigurnije nego bilo koje drugo vozilo u njenoj klasi. Euro NCAP je stavio Kugu na iscrpno testiranje pre nego što joj je dodeljena u klasi vodeća kombinacija od pet zvezdica za bezbednost putnika, četiri zvezdice za bezbednost dece i tri zvezdice za bezbednost pešaka.

  Inteligentni sistem zaštite (IPS)

  IPS na Kugi ima sveobuhvatan niz inovativnih tehnologija koje pomažu da se poboljša zaštita vozača i putnika. Ugrađen je niz senzora za implementaciju odgovarajućih bezbednosnih sistema, kao što su na više mesta postavljeni vazdušni jastuci, koji reaguju u milisekundama.

  Aktivni bezbednosni dodaci

  Kuga ima napredan sistem kočenja kako bi se obezbedila sigurnost bez obzira na uslove koji Vas očekuju. Elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESP) stalno prati povratne informacije od svakog točka i primenjuje impuls kočenja tamo gde bi trebalo da bude bilo kakav kratkotrajan gubitak prijanjanja. U međuvremenu, hitna kočiona pomoć (Emergency Brake Assist - EBA) garantuje da je dodatni pritisak kočenja na raspolaganju u slučaju opasnosti. Sistem protiv blokiranja točkova (Antilock Braking System - ABS) i elektronska raspodela kočione sile (EBD) takođe su standardna oprema, a oni se kombinuju kako bi se obezbedilo kontrolisanije kočenja, bez obzira na to šta Vas čeka iza sledećeg ugla.

  Pasivni bezbednosni dodaci

  Kuga ima čvrst bezbednosni kavez za sigurnost koji je izgrađen da smanji posledice u slučaju sudara. Tu su i prednji i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača, plus vazdušne zavese na bokovima, kako u prednjem, tako i u zadnjem delu vozila. A kako bi se smanjile ozlede vozača, imamo osmišljenu optimizaciju pedala u slučaju udara i na opterećenje limitirajuće kolo upravljača kako bi se uvuklo pri udaru.

  Sistem za kontrolu prianjanja (TCS - Traction Control System)

  Naš napredni Traction Control sistem je tu da bi se obezbedio maksimalan kontakt između svakog pojedinačnog pneumatika i puta pri ubrzanju ili usporavanju. Sistem neprekidno prati i prilagođava snagu na pojedinačne točkove osiguravajući maksimalno prijanjanje uz minimum napora s Vaše strane.

  ISOFIX kopče za dečija sedišta

  Bezbednost, udobnost i zaštita Vaše dece su najvažniji. Zato ćete naći dodatke za pričvršćivanje ISOFIX dečijeg sedišta, dostupne kao standard, sa sidrištima za privezivanje pri vrhu, na spoljnom delu zadnjih sedišta Kuge.

  Pasivni sistem za sprečavanje krađe (PATS - Passive Anti-Theft System)

  Kada pronađete auto koji volite da vozite, želite da znate da će ostati siguran i bezbedan kada morate da ga ostaviti parkiranog bilo gde. To je razlog zašto smo uključili toliko sigurnosnih karakteristika. Prva linija obrane je perimetarni alarm. Zatim su tu brave: visoko osigurane, teško lomive i zaštićene sa ojačanim nosačima. Pa čak i ako lopovi uspeju da se probiju unutra, patentirani Passive Anti-Theft System (PATS) imobilizator znači da neće otići nigde bez ključa sa sigurnosnim kodom.

 • Unutrašnjost

  Bluetooth ® s glasovnom kontrolom *

  Koristeći opcionalnu Bluetooth tehnologiju sa glasovnim upravljanjem, slobodno možete upućivati i primati pozive, menjati radio stanice, pesme na CD-u, upravljati DVD navigacijskim sistemom i podešavati temperaturu ili brzinu ventilatora - upravo pomoću glasovnih naredbi.

  Pretvarač struje

  Bez obzira koliko daleko Vas Vaše putovanje odvede, Kuga će vas držati u kontaktu sa Vašim poslom ili prijateljima. Centralna konzola dolazi opremljena sa opcionalnim pretvaračem struje, tako da možete priključiti Vaš laptop ili bilo koji uređaj za komunikaciju i zabavu koji ima pin utikač. [lokalna tržišta specificiraju]

  Vetrobransko staklo-zaštita od sunčevih zraka

  TOva opcija je posebno napravljena tako da zaustavi više sunčeve toplote nego standardna stakla. To znači da će se unutrašnjost rashlađivati efikasnije tokom sunčanih dana, što Vam obezbeđuje udobniju vožnju.

  FordPower dugme za start rada motora

  Paljenje Kuge je jednostavano. Sigurnosno kodirani senzori automatski pripremaju motor kada otkriju jedinstveni kod ključa. Jednostavno pritisnite pedalu kvačila i pritisnite 'FordPower' dugme za pokretanje Vašeg automobila. Pošto je sigurnosno šifriran, znači da niko drugi ne može da startuje Vaše vozilo - čak i u neverovatnom slučaju da se probije pored alarma i brava.

  FordKey sistem za otvaranje vrata bez ključa

  Učinili smo svaki aspekt vožnje Kuge jednostavnim. Čak je i ulazak u automobil  bez napora. S opcionalnim FordKeyFree-sistem, senzori će otkriti Vaš jedinstveno kodirani ključ još dok hodate prema automobilu, tako da će se vrata i poklopac prtljažnika otključati kada povučete bilo koju ručku.

  MP3 i USB priključak

  Kao deo opcionalnog komunikacionog paketa, možete uključiti Vaš USB uređaj ili MP3 plejer i videti kako se Vaše omiljene pesme pojavljuju na ekranu komandne table automobila. Za kontrolu Vaše muzike, koristite kontrole na upravljaču ili izdajte glasovnu naredbu putem Bluetooth ® tehnologije.

  Navigacija

  Dva navigacijska sistema dostupna su sa Kugom: sistem baziran na CD-u sa ekranom od 5" u boji i sistem baziran na DVD sa touch-screenom od 7" u boji.

  Na CD-u baziran sistem ima ekran u boji od 5" s mapom i detaljna, skretanje-po-skretanje uputstva do Vašeg odredišta. CD sistem takođe uključuje spoljnu AUX utičnicu za uključivanje u MP3 plejer, prorez za SD memorijsku karticu za preuzimanje dodatnih mapa i MP3 povezivanje, daljinsku audio kontrolu i šest zvučnika.

  Izaberite opciju DVD i imaćete 7-inčni full-colour touch-screen ekran i lak za praćenje vizuelan pregled sa govornim uputstvima. Sistem takođe uključuje CD/MP3 audio sistem, kontrole klima sistema, spoljnu AUX utičnicu za uključivanje u MP3 plejer i osam premium zvučnika (dodatna oprema).

   

  Sony 6CD auto-izmenjivač

  Sony audio sistem visokih perfomansi ima mogućnost  6-CD izmenjivača i opcionalne DAB digitalne tehnologije. Tu je i mogućnost reprodukcije MP3 formata, spoljna AUX utičnica i dodatni USB port za uključivanje u Vaš MP3 player.

  DAB digitalni radio

  Opcionalni DAB Sony sistem za zabavu objedinjuje DAB radio/CD player s MP3 plejerom povezanim s hi-fi kvalitetom zvučnika. Zajedno, oni čine svaku notu koju slušate izoštrenom. Tu je i spoljna AUX utičnica za uključivanje Vašeg MP3 plajera.
  * Bluetooth ® znak i logotipi su vlasništvo su Bluetooth SIG, Inc i svaka upotreba tih znakova od strane Ford Motor Company Limited i njegovih povezanih društava je pod licencom. Ostali zaštitni znakovi i imena su pod ingerencijom njihovih vlasnika.
 • Okolina

  Najbolja emisija CO2 u klasi

  Kugin inteligentni (opcionalni) pogon na sva četiri točka (All-Wheel-Drive - AWD) pomaže u postizanju izvanredne ekonomičnosti u potrošnji goriva od 6,4 litara goriva na100 km. Da ne spominjemo emisiju CO2 od 169 g/km, vodeću u klasi AWD modela. A ako odaberete verziju sa pogonom na prednje točkove (front-wheel-drive), emisija CO2 je 165 g/km.

  TÜV alergijski i Britanski certifikati

  Ako Vi ili neko iz Vaše porodice patite od alergija, biće Vam olakšanje da znate da su svi materijali koje koristimo u Kugi odabrani tako da obezbede minimalan rizik po zdravlje, kao i da su prošli rigorozna testiranja po TÜV TOXPROOF katalogu za unutrašnjost vozila u instituciji TÜV Produkt and Umwelt GmbH, sa nemačkim stanradom kvaliteta. Kuga je, takođe, dobila i "Pečat odobrenja" Britanske alergijske fondacije za svoja antialergijska svojstva.

   

 • Spoljni izgled

  Lagano točenje goriva

  Rezervoar za gorivo napravljen je sa fabrički ugrađenomm zaprekom, kako ne biste natočili pogrešno gorivo. Zapreka razlikuje "pištolje" za dizel i za benzin. Kada uzmete u obzir činjenicu da svake godine, na primer, u Irskoj, hiljade ljudi natoči pogrešno gorivo, možete da vidite da je tu grešku lako napraviti.

  Bi-xenonski farovi (dodatna oprema)

  Ova visoko efikasna svetla imaju dvaput veći intenzitet od konvencionalnih halogenih svetala, a koriste samo dve trećine energije - sjajna ideja u svakom pogledu.

  Detekcija "pucanja" pneumatika (dodatna oprema)

  Mi verujemo da se potencijalni problemi mogu rešavati pre nego što postanu pravi problemi. Zato je tehnologija detekcije "pucanja" pneumatika opcija na svim Kuga verzijama, sa senzorima koji stalno prate svaki pneumatik i upozoravaju Vas na kontrolnoj tabli ako postoji gubitak pritiska u pneumaticima.

  Brisači osetljivi na kišu

  Opcionalni, na kišu osetljivi brisači nude šest nivoa brzine. Oni kreću u akciju na prvu kap kiše i povećavaju brzinu kako bi se izborili sa svime što vreme može da smisli. Osim dodatne praktičnost, to je jedna stvar manje o kojoj morate da razmišljate.

  Zadnja kamera (dodatna oprema - zahteva Satnav sistem)

  Ponekad pri parkiranju prepreke, kao što su bitve i niski zidovi mogu se prevideti, što Vas može skupo koštati. Ali, s ovom opcinom opremom ekran na centralnoj konzoli prikazuje pogled na zadnji deo vozila, čime je parkiranje lakše i sigurnije.

 • Vožnja

  Elektro hidraulički servo upravljač (EHPAS)

  EHPAS dolazi kao standard, pomažući reaktivno upravljanje Kugom. Taj na brzinu osetljiv sistem obezbeđuje da upravljač postaje lakši pri nižim brzinama za lakše manevrisanje. Pri većim brzinama, pruža manji nivo asistencije, tako da možete bolje da "osetite" put, pogotovo kada ste u krivinama.

  Sistem za kontrolu prianjanja (Traction Control System -TCS)

  Naš napredni Traction Control sistem (standardno) je tu da bi se obezbedio maksimalan kontakt između svakog pojedinačnom pneumatika i puta pri ubrzanju ili usporavanju. Sistem neprekidno prati i prilagođava snagu na pojedinačne točkove obezbeđujući maksimalno prianjanje uz minimum napora s Vaše strane.

Bookmark & Share